Volkswagen: Megakul mikrobuss

Detroit (DinSide Bil): Volkswagen har kanskje utstillingens kuleste konsept. Og det til tross for at VW sin Microbus er akkurat det - en buss...

Publisert

Den mangler bare Love-symbolet, håndmalte påskrifter som "Make love not war" - og andre påskrifter som var populært i den verste hippie-tiden.

Slik sett er VW Microbus drøye tretti år for sent ute, men den kom tidsnok til å få haker til å falle og øyne til å bli store som tallerkener.

Tøff formgivning

Fronten på VW Microbus er dominert av et stort Volkswagen-merke, to smale Xenon-lys og en grill. Fra siden skiller bilen seg ut med 20 toms hjul, dekk i dimensjonen 245/45 R 20 og et markert vindusparti. Bakfra går merket igjen. Designet på baklysene minner dessuten om lyktene foran.

Volkswagen Microbus er rett og slett barsk.

Gjennomsiktig gulv

Inne i Microbus er det heller ikke kjedelig. Gulvet er av et transparent materiale med et geometrisk mønster, og under gulvet er det et lag aluminium som bidrar til at gulvet får en særegen design.

Også dashbordet er noe for seg selv. To sirkulære instrumenter er plassert rundt det analoge speedometeret - mens girspaken er montert på et utspring der hvor midtkonsollen er på mer ordinære biler. I taket på Microbus henger det en skjerm. Skjermen er koblet opp mot et kamera bak på bilen - noe som har gjort det tradisjonelle sladrespeilet overflødig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer