Volkswagen og Porsche bygger terrengbil

Det er snart tretti år siden Volkswagen og Porsche utviklet sportsbilen 914. Nå skal de igjen samarbeide om en bil, men denne gangen skal de bevege seg utenfor asfaltert vei.

Volkswagen og Porsche bygger terrengbil
Publisert

Porsche er mest kjent for raske sportsbiler, og mange har beundret den ekstreme 911. Volkswagen derimot er kjent for å produsere fornuftige biler for Hvermansen.Det er derfor to ulike barn som møtes til felles lek når det nye samarbeidsprosjektet skal få fire hjul og et karosseri.

Selv om bilene kommer til å ha samme chassis vil både interiør, eksteriør og motoralternativer være forskjellige på de to bilene. Porschen vil være den sportslige, mens Volkswagen skal representere det fornuftige alternativet.

Porsche med kraftige motorer

Derfor vil du finne sparsomme bensin- og dieselmotorer i Volkswagen sin versjon, men også store, tørste og kraftige motorer. Grunnkonstruksjonen av motorene til begge bilene skal Volkswagen ta seg av. Porsche vil imidlertid selv lage stemplene for å forsikre seg om at motorytelsen blir høyere enn hos Volkswagen. Bensinmotorene vil bli levert både som V6, V8 og V10.

Den minste Porschemotoren vil være på 250 hestekrefter, mens den største skal utvikle hele 400 hester fra en 10-sylindret V-motor. Toppfarten på denne utgaven blir politisk korrekt sperret ved 250 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer