Volkswagen også elektrisk

Dette knøttet er en viktigere bil for Volkswagen enn man skulle tro. Møt E-Up!

En triumferende toppsjef: Martin Winterkorn i Frankfurt Foto: Knut Moberg
En triumferende toppsjef: Martin Winterkorn i Frankfurt Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRANKFURT (DinSide Motor): Martin Winterkorn, Volkswagens konsernsjef, var i storslag under bilprodusentens produktpresentasjonsaften i forkant av bilutstillingen i Frankfurt. Aftenen markerte en milepæl i det som for tiden arter seg som det rene triumftog for Volkswagen-gruppen.

VW e-Up!

Hvert av de ti merkene fikk presentere én nyhet - til og med lastebilprodusenten Scania. Noen av nyhetene har vi allerede omtalt her på DinSide. Bilen vi omtaler her, VW e-Up!, har "delvis" vært presentert tidligere; det dreier seg om konseptbilen Up! som er en minibil som skal lanseres i 2011 med 1,0-liters lav-utslippsmotor.

Elbilbølgen vokser

Men bilen som sto på scenen i Frankfurt, og som heter e-Up, er en null-utslippsbil i den forstand at den ikke slipper ut eksos av noe slag. Det betyr at VW, som de annonserte allerede for flere måneder siden, har slengt seg på elbilbølgen som er i ferd med å vokse seg kraftig også i den etablerte bilindustrien. VW E-Up! er nemlig batteridrevet og utstyrt med en elektromotor som skal ha en maksimal effekt på 60 kilowatt eller 82 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.