Volkswagen også elektrisk

Dette knøttet er en viktigere bil for Volkswagen enn man skulle tro. Møt E-Up!

En triumferende toppsjef: Martin Winterkorn i Frankfurt Foto: Knut Moberg
En triumferende toppsjef: Martin Winterkorn i Frankfurt Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRANKFURT (DinSide Motor): Martin Winterkorn, Volkswagens konsernsjef, var i storslag under bilprodusentens produktpresentasjonsaften i forkant av bilutstillingen i Frankfurt. Aftenen markerte en milepæl i det som for tiden arter seg som det rene triumftog for Volkswagen-gruppen.

VW e-Up!

Hvert av de ti merkene fikk presentere én nyhet - til og med lastebilprodusenten Scania. Noen av nyhetene har vi allerede omtalt her på DinSide. Bilen vi omtaler her, VW e-Up!, har "delvis" vært presentert tidligere; det dreier seg om konseptbilen Up! som er en minibil som skal lanseres i 2011 med 1,0-liters lav-utslippsmotor.

Elbilbølgen vokser

Men bilen som sto på scenen i Frankfurt, og som heter e-Up, er en null-utslippsbil i den forstand at den ikke slipper ut eksos av noe slag. Det betyr at VW, som de annonserte allerede for flere måneder siden, har slengt seg på elbilbølgen som er i ferd med å vokse seg kraftig også i den etablerte bilindustrien. VW E-Up! er nemlig batteridrevet og utstyrt med en elektromotor som skal ha en maksimal effekt på 60 kilowatt eller 82 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer