Volkswagen Passat 1.9 TDI stasjonsvogn

Passat har i en årrekke vært blant de mest populære familiebilene her til lands. Noen hevder den er kjedelig, men høy sikkerhet, drivstoffgjerrige motorer og god plass er som musikk i ørene for en småbarnsfamilie.

Publisert
Sist oppdatert

Vi følger en norsk småbarnsfamilie i jakten på ny bil. Bilene blir nøye vurdert med hensyn til plass, sikkerhet, utseende, kjøreopplevelse, praktiske løsninger og valuta for pengene. Du finner bakgrunnen og oversikten over testede biler her.

Vi var lykkelige eiere av en Passat en gang. Det var en stasjonsvogn fra 1993, en Passat-årgang som visstnok hadde flere feil enn både eldre og nyere modeller. Vår var derimot usedvanlig pålitelig og snill mot lommeboka de årene vi eide den, ekstremt bensingjerrig og gav oss aldri ubehagelige overraskelser etter besøk i service-hallen.

Bilen led forresten en trist skjebne, den endte sine dager i en tømmerstabel i veikanten en glatt vinterdag for tre år siden. Bak rattet satt en kollega som hadde lånt den for å transportere noen slektninger til Gardermoen. Hun kom heldigvis uskadet fra det ublide møtet med stabelen, til tross for at tømmerstokkene fant det for godt å rulle én etter én over biltaket. Bilen ble deretter kondemnert, og forsikringsoppgjøret i etterkant ble selvsagt uvanlig dårlig.

Nye muligheter

Modellen vi har testet er en Trendline Business-utgave av den populære stasjonsvognen med 1,9 liters TDI-motor som yter 100 hestekrefter. Trendline Business betyr i praksis at du får en stor ekstratutstyrspakke (den koster 50.000 kroner), som inkludererer elektriske vindushevere foran og bak, høyderegulerbare sportsseter med regulerbar korsryggstøtte, sportsratt, midtarmlene foran og bak, metallic lakk, bilstereo, vinterhjul med mer. Prisen på testbilen er i skrivende stund rett i underkant av 300.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer