Volkswagen Passat GTE mot Mercedes-Benz C 350e t

De er billige, men er de bra?

DE NYE FAVORITTENE: Både Volkswagen og Mercedes regner med å selge mye av sine ladbare hybrider. De frister med høy effekt, mye utstyr og lav pris. Foto: JAMIESON POTHECARY
DE NYE FAVORITTENE: Både Volkswagen og Mercedes regner med å selge mye av sine ladbare hybrider. De frister med høy effekt, mye utstyr og lav pris. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har staten gitt deg billigere bilhold. Ladbare hybrider har store avgifts-lettelser og samtidig skal du slippe å besøke bensinstasjonen så ofte.

Vi har testet de to heteste ladbare stasjonsvognene på markedet akkurat nå.

At nordmenn elsker hybridbiler, er det ingen tvil om. Toyota har støvsuget markedet alene i flere år med Prius, Auris og Yaris. Snart kommer også Rav4. I motsetning til bilene vi her har testet, er dette hybrider uten ladekabel.

Etter at de ladbare bilene har kommet på markedet, har ikke kundenes respons latt vente på seg. Den tøffe VW Golf GTE har skyhøye salgstall. Hadde den norske importøren klart å levere nok, hadde salget gått forbi både bensin og diesel-utgavene. Alle de store ladbare SUV-ene har ett års ventetid. Våre testbiler har også ventetid et stykke ut i 2016.

Det beste fra el og bensin

I motsetning til en vanlig hybridbil, kan en ladbar hybrid lades på samme måte som en elbil. Gevinsten er noen få mils rekkevidde på ren strøm før forbrenningsmotoren trår inn og hjelper deg videre. Har du kort vei til jobb, kan det være gode penger å spare. Hvor nyttig systemet er, avhenger av rekkevidden på ren strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer