Volkswagen Polo ble Årets bil

Den europeiske Car of the Year-juryen har kåret Volkswagen Polo til Årets bil 2010.

Volkswagen Polo ble Årets bil
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte med 33 valgbare kandidater som i begynnelsen av november ble til syv finalister. Nå har de 59 jurymedlemmene fra 23 europeiske land talt: småbilen Volkswagen Polo er kåret til Årets bil 2010.

Jevnt i toppen

Seieren ble imidlertid ikke overlegen. Polo ble tildelt 347 poeng og vant dermed med bare 10 poeng foran den nyskapende Toyota iQ, verdens minste fireseter (337 poeng).

Tredjeplassen gikk til Opel Astra (221), etterfulgt av Skoda Yeti (158), Mercedes-Benz E-klasse (155), Peugeot 3008 (144) og Citroën C3 Picasso (113).

Les DinSides Polo-test.

Tyskland opp i ledelsen

Polo-seieren innebærer at Tyskland omsider fremstår som det mestvinnende billlandet i Car of the Year-sammenheng. Med Opel Insignia-seieren i fjor, kom Tyskland opp i 14 utmerkelser, like mange som Frankrike. Når Polo nå har vunnet kåringen, har 15 tyske bilmodeller vunnet kåringen siden starten i 1964.

På de neste plassene finner vi Italia, med 12 kåringer, etterfulgt av Japan og Storbritannia med tre seire hver. Så langt har ingen amerikansk eller sør-koreansk bilmodell fått æren av å bli kåret til Årets bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer