Volkswagen realiserer sportsbil

Mye tyder på at ryktene rundt Volkswagens sportsbilplaner stemmer. Konseptbilen vises etter alt å dømme allerede på nyåret.

Volkswagen realiserer sportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i sommer meldte vi at Volkswagen jobbet med en fullblods sportsbil med midtmontert motor og bakhjulsdrift. Nå viser det seg at disse ryktene etter alt å dømme medførte riktighet. Vi skrev også at konseptet som skulle lede ut i en produksjonsbil skulle vises allerede i år, på bilutstillingen i Los Angeles denne måneden. Det stemmer imidlertid ikke. I stedet har man utsatt debuten til Detroit-utstillingen rett over nyttår.

Liten eller stor?

Det eksisterer imidlertid litt ulike oppfatninger om hva slags bil dette skal bli. Tidligere har vi ment at det trolig dreier seg om en ganske liten roadster i et relativt lavt prissegment med fokus på miljøegenskaper så vel som sportslige kjøreegenskaper. Dette baserte vi på tidligere viste konsepter som dere ser bilder av i denne saken.

Bransjebladet Automotive News hevder imidlertid at bilen skal baseres på samme plattform som Audi R8, hvilket tyder på at den vil bli større enn først antatt. Det er likevel ikke umulig at plattformen kan tilpasses en mindre bil. Dette underbygges av at britiske Autoexpress melder at Audi vil lansere en lillebror til R8 ved navn R4 som også har samme struktur på drivlinjen. Denne skal etter sigende også brukes som basis for neste generasjon Porsche Boxster. Kanskje får vi altså et lite sportsbiltrekløver fra Tyskland om noen år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer