Volkswagen Scirocco offisiell

Volkswagens viktigste nyhet på Genève-utstillingen i år heter Scirocco. Til tross for det gamle navnet er dette en helt ny modell.

Publisert
Sist oppdatert
Størrelsesmessig er Scirocco med sine 426 centimeter litt lengre enn en Golf, og betydelig bredere.


Scirocco er en sportslig kombikupé med utgangspunkt i konseptbilen Iroc fra Paris-utstillingen i 2006. Den tekniske basisen er ganske lik den neste generasjon Golf vil bygge på, men designen og profilen blir langt sportsligere og mer ungdommelig.

34 år senere

For selv om fronten er betydelig tonet ned i forhold til konseptbilen Iroc, er det lett å kjenne igjen resten av bilen. Men noen særlig likhet med forgjengeren, den opprinnelige Sciroccoen, klarer vi egentlig ikke å se. Men så har det da også gått ganske nøyaktig 34 år siden den bilen ble vist for første gang på samme bilutstilling.

Litt større enn Golf

Volkswagen Scirocco offisiell

Volkswagen Scirocco offisiell

 1. Store bilder
Volkswagen Scirocco offisiell


Størrelsesmessig er Scirocco med sine 426 centimeter litt lengre enn en Golf, og betydelig bredere. Høyden er imidlertid en god del lavere; Scirocco rager ikke akkurat med sine 1,4 meter over asfaltnivå. Bakluken er relativt bratt, men lastekapasiteten er på relativt beskjedne 292 liter. Folder du ned baksetene, får du 755 liter til rådighet.

Førermiljøet er omtrent som i kupékabrioeten Eos. Baksetene er utformet for to, men skal ha gode plassforhold for disse.

Fra 122 til 200 hester

Motorutvalget starter med to turbomotor på 1,4 og 1,8 liter med henholdsvis 122 og 160 hestekrefter. Raskest blir versjonen med Golf GTIs motor på 200 hester og 280 newtonmeter. Én dieselmotor blir også å finne i utvalget, nemlig 2.0 TDI med 140 hester, med common rail-innsprøytning.

Seksststegede manuelle girkasser blir standard på alle motorer, men dersom man ønsker det, er dobbeltkløtsjkassen DSG også tilgjengelig. Firehjulsdrift er det foreløpig ikke snakk om, men et adaptivt sportschassis er på plass.

Volkswagen Scirocco vises på Genève-utstillingen i disse dager og kommer til Norge i september.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer