Volkswagen Scirocco offisiell

Volkswagens viktigste nyhet på Genève-utstillingen i år heter Scirocco. Til tross for det gamle navnet er dette en helt ny modell.

Publisert
Sist oppdatert

Scirocco er en sportslig kombikupé med utgangspunkt i konseptbilen Iroc fra Paris-utstillingen i 2006. Den tekniske basisen er ganske lik den neste generasjon Golf vil bygge på, men designen og profilen blir langt sportsligere og mer ungdommelig.

34 år senere

For selv om fronten er betydelig tonet ned i forhold til konseptbilen Iroc, er det lett å kjenne igjen resten av bilen. Men noen særlig likhet med forgjengeren, den opprinnelige Sciroccoen, klarer vi egentlig ikke å se. Men så har det da også gått ganske nøyaktig 34 år siden den bilen ble vist for første gang på samme bilutstilling.

Litt større enn Golf

Størrelsesmessig er Scirocco med sine 426 centimeter litt lengre enn en Golf, og betydelig bredere. Høyden er imidlertid en god del lavere; Scirocco rager ikke akkurat med sine 1,4 meter over asfaltnivå. Bakluken er relativt bratt, men lastekapasiteten er på relativt beskjedne 292 liter. Folder du ned baksetene, får du 755 liter til rådighet.

Førermiljøet er omtrent som i kupékabrioeten Eos. Baksetene er utformet for to, men skal ha gode plassforhold for disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer