Volkswagen tar innpå

Toyota er fortsatt størst, men avstanden ned til erkekonkurrent Volkswagen minker.

Volkswagen tar innpå
Publisert
Sist oppdatert

I april måned ble det registrert drøye 7.500 nye personbiler her i landet, en nedgang på hele 36 prosent sammenlignet med april 2008, da det ble registrert drøye 11.700 biler. Når man leser disse tallene, skal man imidlertid ta med i beregningen at 2008 var et meget godt år sett fra norske bilimportørers- og forhandleres synspunkt. I tillegg bør man være klar over at påsken i år - i motsetning til i fjor - havnet i april. Det betyr at det ble færre registreringsdager i år.

Ikke så galt som det kan se ut som

Så langt i år er det registrert snaue 27.000 nye personbiler, mens det tilsvarende tallet ved utgangen av april i 2008 var nesten 42.000 biler. Ekspertene i Bilimportørenes Landsforening (BIL) regner med at det i 2009 vil bli solgt 85.000 personbiler - mot drøye 129.000 i fjor. At nybilsalget er kraftig svekket sammenlignet med fjoråret er det derfor ingen tvil om, vi snakker hele 36 prosent. Men årets salg ligger faktisk kun 14 prosent under snittet for de ti siste årene.

Toyota tilbake, VW frem

Sist måned kunne vi rapportere om at Toyota var tilbake i ledelsen, etter at merket mot normalt ble slått av Volkswagen i 2008. Ved utgangen av mars ledet Toyota med 14,9 prosent markedsandel (2.860 biler). Volkswagen måtte nøye seg med 13,3 prosent (2.555).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer