Volkswagen tilbake på toppen

Volkswagen og Toyota fortsetter å krige om å være Norges mest populære bilmerke. Volkswagen har nå igjen tatt ledelsen.

Volkswagen leder både merke- og modellstatistikken. Her med Golf som er Norges mest solgte bil.
Volkswagen leder både merke- og modellstatistikken. Her med Golf som er Norges mest solgte bil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedgangen i bilsalget har flatet ut og man begynner å nærme seg normalnivået, selv om det fortsatt er et lite stykke igjen. I løpet av juni måned ble det registrert 7.581 nye personbiler her i Norge. Det er en nedgang på 21,6 prosent i forhold til juni 2008. Sammenlignet med gjennomsnittet for de ti siste årene, er nedgangen på 15,8 prosent.

Sammenlagt for de seks første månedene i 2009 er antall registreringer gått ned med 32,2 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Så langt i juli ligger imidlertid antall nyregistreringer omtrent på samme nivå som tilsvarende periode i fjor.

153 gram CO2 i snitt

De gjennomsnittelig CO2-tallene har også gått ned ganske tydelig fra i fjor. Snittet for bilene registrert i juni var 153 gram, mot 158 på samme tid i fjor. Dieselandelen ligger for øvrig så langt i 2009 på drøyt 70 prosent.

Ser vi på merkestatistikken, oppdager vi at Volkswagen nå så vidt har passert Toyota som leder sammenlagt etter mai måned. På de videre plassene ligger Ford og Volvo, som tidligere i år.

Opel gjør det bra

Det er verdt å notere seg at Opel er det merket blant de ti største som har hatt klart minst tilbakegang. Det er selvfølgelig takket være nye Insignia som ligger på en sjetteplass så langt i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer