VW ID.1 blir forsinket

Volkswagen utsetter elbil

Tyskerne dobler elbil-målet, men VW ID.1 kommer ikke før i 2025.

VW-ELBIL UTSATT: Mens Volkswagen sliter med leveransene av VW ID.3 (bildet) blir lillebror ID.1 utsatt i to år. Foto: Øystein B. Fossum
VW-ELBIL UTSATT: Mens Volkswagen sliter med leveransene av VW ID.3 (bildet) blir lillebror ID.1 utsatt i to år. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Volkswagen skal ha bestemt seg for å utsette elbilen VW ID.1 et par år, til 2025. Det skriver britiske Auto Express, som siterer produsentens personbilsjef, Ralf Brandstatter.

– Planene om mindre elbil enn ID.3 - med en startpris på 20 000 euro - skyves to år til 2025, skal VW-sjefen ha sagt under firmaets siste strategioppdatering.

VW ID.3 kom på det norske markedet i siste halvdel av 2020, hvorpå den markerte seg som én av de aller mest solgte bilene her i landet. Nå opplever imidlertid tyskerne leveringsproblemer av sin første rendyrkede elbil.

VW ID.1 og VW ID.2

Bilen som hittil er blitt kalt for VW ID.1, er logisk nok en mindre elbil enn ID.3. Den er ment å konkurrere i småbilsegmentet, hvor den fossildrevne klassikeren VW Polo er i dag.

Av elektriske konkurrenter kan man nevne Opel Corsa-e og Peugeot e-208 - biler som allerede er på det norske markedet.

VW-sjefen røper ingen årsak til at produksjonen av ID.1 blir forsinket, men det spekuleres i at Volkswagen sliter med bilens batterikjemi, skriver Auto Express. De peker også på at det kan bli vanskelig å holde den «lovede» prisen allerede innen to år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer