Volkswagen: V8 i Golf?

I løpet av sommeren kommer Golf med V6 motor. Det markerer starten på en helt ny motorgenerasjon som blant annet kommer til å omfatte V4, V8 og W12 bensinmotorer.

Volkswagen: V8 i Golf?
Publisert

I 1991 forbløffet Volkswagen en hel verden da de lanserte Golf med VR6 motor. Men V-motoren med den ekstreme sylindervinkelen (15 grader) fikk ikke så mange tilhengere. Ytelsene var neppe problemet (174 hester), men med to ventiler per sylinder ble forbuket for høyt til at VR6 fikk den suksessen man håpet på.

Toppen av isfjellet

Nå, åtte år etter, er det klart for andre generasjon -- til sommeren kommer nemlig Golf V6. Fra et slagvolum på 2,8 liter yter motoren 204 hestekrefter. En helt ny sekstrinns gearkasse skal sende kreftene ut til hjulene mens Volkswagens firehjulsdriftssystem 4motion sørger for at kreftene når bakken. Dette er likevel bare toppen av et stort isfjell. Den samme motoren kommer nemlig i en annen utgave, men da er slagvolumet øket til 3,5 liter, og ytelsen har nådd 250 hestekrefter. Med stor sannsynlighet vil også denne motoren bli å finne i Golf, Bora og Beetle.

Bora vs. BMW M3

Volkswagen legger ikke skjul på at de ønsker litt av klientellet som i dag kjøper BMW 3-serie til å kjøpe Bora. Men de er ikke bare ute etter de vanlige kundene. For mens BMW har stått i en særstilling med sin M3 kan Bora meget vel komme til å utfordre hegemoniet. Det skjer i såfall med den før nevnte V6 motoren. En vesentlig forskjell er imidlertid de to turboladerne som skal sørge for at ytelsen blir blåst opp i 350 hestekrefter. Denne motoren ble forøvrig vist under bilutstillingen i Detroit, men da satt den i Beetle RSi. Den bilen kan du lese mer om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer