Volkswagen viser C Coupé GTE

Det var på bilutstillingen i Shanghai nylig at Volkswagen viste sin nye storbil.

PHAETON-ETTERFØLGER? Her er nye Volkswagen C Coupé GTE nettopp blitt avduket foran publikum på  bilutstillingen i Shanghai. Den ladbare hybriddrivlinjen, med en bensinmotor kombinert med en elmotor integrert i en 8-trinns automatgirkasse, har en total ytelse på relativt moderate 245 hestekrefter, 500 newtonmeter og kan kjøres maksimalt fem mil på strøm. Foto: VOLKSWAGEN
PHAETON-ETTERFØLGER? Her er nye Volkswagen C Coupé GTE nettopp blitt avduket foran publikum på bilutstillingen i Shanghai. Den ladbare hybriddrivlinjen, med en bensinmotor kombinert med en elmotor integrert i en 8-trinns automatgirkasse, har en total ytelse på relativt moderate 245 hestekrefter, 500 newtonmeter og kan kjøres maksimalt fem mil på strøm. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen vi ser her heter C Coupé GTE Concept og er en oppfølger til en ren konseptbil vi fikk anledning til å ta i øyesyn på bilutstillingen i Genève tidligere i år, som hadde det noe lignende navnet Sport Coupé GTE.

Det dreier seg i det store og det hele om samme typen bil, nemlig en stor sedan med coupé-lignende fasong og en lengde på over fem meter. Vi snakker altså om størrelseskategorien til luksussedaner som Mercedes-Benz S-klasse, Audi A8 og BMW 7-serie.

Phaeton-erstatter?

Volkswagen har vært aktør i dette markedet tidligere, med den mer konservativt designede Phaeton som, i hvertfall i det norske markedet, aldri kan sies å ha vært noen braksuksess. I interiøret aner vi tydelig inspirasjon fra luksusbiler som nyeste Mercedes-Maybach S-klasse.

I forhold til konseptbilen fra Genève, synes vi C Coupé GTE ser langt mer produksjonsklar ut og det er åpenbart at dette ikke er begrenset til å være en stilstudie selv om vi ikke per i dag kan si når denne bilen vil være produksjonsklar.

GTE betyr hos den tyske produsenten ladbar hybrid. Allerede i dag har jo Volkswagen en GTE-modell på markedet - Golf GTE. Og en Passat GTE er på trappene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer