Volkswagen viser sportsbil

Som ventet viser Volkswagen et fullblods sportsbilkonsept på årets bilutstilling i Detroit.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i sommer begynte ryktene å surre rundt nok en konseptsportsbil fra Volkswagen. Både i 2003 og 2005 viste man frem hvilke ideer man hadde på dette området. Nå gjør man det igjen, i form av Concept Bluesport.

0,43 liter

Bluesport er bygd som en skikkelig sportsbil med midtmotor og bakhjulsdrift. Allerede med dette har man kommet et godt stykke på vei mot morsomme kjøreegenskaper. Samtidig har man søkt å ivareta miljøprofilen, og motoren som sitter bak de to setene drives av diesel, for lavest mulig CO2-tall. Det gjør at forbruket ligger på lave 0,43 liter per mil med 113 tilhørende gram CO2. Både automatisk start-stopp-teknikk og regenerering av bremseenergi er på plass.

180 hester

Effekten fra 2,0-literen ligger på 180 hester og dreiemomentet er 350 newtonmeter. Det gjør at 0-100 går på 6,6 sekunder og toppfarten ligger på 226 kilometer i timen. Kreftene overføres til hjulene via Volkswagens dobbeltkløtsjkasse ved navn DSG.

Design

Designmessig er Bluesport klassisk roadster i proporsjonene. I detaljene har man vært relativt forsiktige, i alle fall utvendig hvor det er relativt lett å se at det er en Volkswagen det dreier seg om. Innvendig er Bluesport maskulin og moderne. Legg merke til informasjonssentralen nederst i midtkonsollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer