Volkswagens nye SUV

Lengre, lavere, lettere, nøysommere motor - og en hybridversjon! Det er nye VW Touareg.

Touareg mit Hybridantrieb
Touareg mit Hybridantrieb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om man ikke forbinder Volkswagen med luksusbiler er det ingen tvil om at Touareg faller inn i denne kategorien. Den massive SUVen, som er blitt solgt i over en halv million eksemplarer siden den ble lansert for syv år siden, er stor, luksuriøs og kraftig motorisert. Den har vært populær både som premium-SUV, som offroader og som trekkvogn.

Annen generasjon

Nå kommer en helt ny Touareg - den ble presentert for et utvalgt publikum i München den 10. februar, og pressemelding og studiobilder er distribuert (se fotoalbum).

Stor SUV

Nye Touareg er blitt 480 centimeter lang (+4 cm), og tilhører fortsatt stor-SUV-segmentet, men den er blitt lavere og ser dermed mer sporty ut. VW forteller at nykommeren har fått bedre benplass i baksetet og at baksetet kan flyttes 16 centimeter i lengderetningen, samtidig med at vinkelen på seteryggen kan justeres.

Kjørevideo


Hybrid og lavere forbruk

En stor nyhet er selvsagt at Touareg nå kommer med en hybridløsning og blir dermed medlem av en selekt klubb innviet av Lexus med sin 400h i 2005. Det dreier seg om en kombinasjon av bensinmotoren V6 TSI på 333 hestekrefter og en elektromotor på 47 hester. Totalen blir solide 380 hestekrefter. Dette tatt i betraktning er ikke et blandet forbruk på 0,82 liter bensin per mil så verst. Hybriden blir tilgjengelig i Norge fra juni, men det er nok Nord-Amerika som er hovedmarkedet.

Mer energieffektiv diesel

Miljømessig kommer den ikke gunstigere ut enn den forbedrede dieseelmotoren i 3.0 TDI som, takket være ny girkasse, bilens lavere vekt og start/stopp-teknologi, vil få et forbruk på 0,74 liter per mil ifølge Volkswagen. Dermed reduseres også CO2- utslippet fra 244 gram per kilometer til 199 g/km.


kraft-diesel og 8-trinns automat

Nettopp når det gjelder motorer regner den norske importøren med at den mest etterspurte her i landet vil vli V6-motoren 3.0 TDI med 240 hestekrefter. Senere kommer en TDI-motor med 204 hk. I et sprekere register finner vi V8-dieselen 4.2 TDI som presterer 340 hester. Alle versjoner har den nye 8-trinns Tiptronic automatgirkassen

To typer 4x4

Nye VW Touareg har selvsagt permanent firehjulsdrift (4Motion) som standard. Det er som tidligere basert på et TorSen-differensial. Klatreevnen er 31 grader. 3.0 TDI-versjonen kan i tillegg bestilles med en "Terrengpakke" som inkluderer en fordelingskasse med høy og lav serie, senter- og bakdifferensialer. Dette gir bilen betydelig forbedret klatreevne - 45 grader og inkluderer nedoverbakke-assistent.

Og selvsagt kommer Touareg med en lang, oppgradert og rikholdig utstyrsliste som vi kommer tilbake til når vi har fått kjøre bilen.

Nye Volkswagen Touareg introduseres i Norge i mai. Den antas å ville koste fra rett under 800.000 kroner.

Interiør-video


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer