Volkswagens nye SUV

Lengre, lavere, lettere, nøysommere motor - og en hybridversjon! Det er nye VW Touareg.

Touareg mit Hybridantrieb
Touareg mit Hybridantrieb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om man ikke forbinder Volkswagen med luksusbiler er det ingen tvil om at Touareg faller inn i denne kategorien. Den massive SUVen, som er blitt solgt i over en halv million eksemplarer siden den ble lansert for syv år siden, er stor, luksuriøs og kraftig motorisert. Den har vært populær både som premium-SUV, som offroader og som trekkvogn.

Annen generasjon

Nå kommer en helt ny Touareg - den ble presentert for et utvalgt publikum i München den 10. februar, og pressemelding og studiobilder er distribuert (se fotoalbum).

Stor SUV

Nye Touareg er blitt 480 centimeter lang (+4 cm), og tilhører fortsatt stor-SUV-segmentet, men den er blitt lavere og ser dermed mer sporty ut. VW forteller at nykommeren har fått bedre benplass i baksetet og at baksetet kan flyttes 16 centimeter i lengderetningen, samtidig med at vinkelen på seteryggen kan justeres.

Kjørevideo

Hybrid og lavere forbruk

En stor nyhet er selvsagt at Touareg nå kommer med en hybridløsning og blir dermed medlem av en selekt klubb innviet av Lexus med sin 400h i 2005. Det dreier seg om en kombinasjon av bensinmotoren V6 TSI på 333 hestekrefter og en elektromotor på 47 hester. Totalen blir solide 380 hestekrefter. Dette tatt i betraktning er ikke et blandet forbruk på 0,82 liter bensin per mil så verst. Hybriden blir tilgjengelig i Norge fra juni, men det er nok Nord-Amerika som er hovedmarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.