Volkswagens super-familiebil

Sharan? Pøh! VW har en mye bedre flerbruksbil i sitt modellutvalg.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen selger bra med familiefraktere i Norge. På den ene siden har VW Touran vært favoritt-fleksibilen i årevis - og på den andre har de forskjellige derivatene av Transporter (Caravelle og Multivan) utgjort favoritt- tilbudet for de med virkelig stort behov for plass. (og, tidligere, ønske om å fritt kunne kjøre i kollektivfeltet). Sistnevnte er imidlertid mer for minibuss å regne enn en skikkelig personbil.

Familie-yndlingene

Så var det den skikkelige flerbruksbil-kategorien da. Denne utgjør jo et utmerket kompromiss mellom personbilen og minibussen, og biler som nyeste Ford Galaxy, Chrysler Grand Voyager, Renault Grand Espace, Peugeot 807/Citroën C8 og - ganske så nylig Dodge Journey - representerer det essensielle av utvalget i den klassen. Mange vil også med glede minnes Toyota Previa mens Opel Sintra ble en gedigen... flopp. Disse bilene er ganske dyre, da det dreier seg om svære og romslige biler som allikevel integrerer det meste av det som kreves av en skikkelig personbil. Derfor har heller aldri salgstallene blitt de helt store her hjemme - disse bilene har relativt sett mer suksess nedover i Europa og særlig i Frankrike, hvor de velges i stedet for de mer påkostede store mellomklasse-stasjonsvognene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer