Volvo 900-serie: Solid svenske

Høye sikkerhetsreserver, god plass og solid teknikk er fellesnevnere for Volvo sin 900-serie. Likevel bør du være varsom med turbo-utgavene og biler som har vært drosjekjørt.

Volvo 900-serie: Solid svenske
Publisert

Volvo 900 serie skulle overta parketten etter 700 serien, likevel ble de to produsert side om side i to år etter introduksjonen av 900 serien. De faktiske endringene fra 700 til 900 var små. Karosseriet var, med unntak av en skråere bakrute og et bagasjelokk som gikk helt ned til støtfangeren, nærmest identisk med 700-serien. Interiøret fikk også en forsiktig oppgradering. Volvo 940 og 960 ble levert både som sedan og stasjonsvogn, eller herregårdsvogn som Volvo kaller det.

Under panseret var det mest vanlig å finne bensinmotorer. Ytelsene strakk seg fra 116 hestekrefter og opp til 165 hestekrefter på turboutgaven av 940. Toppmodellen, 960, ble utelukkende levert med seksylindrede bensinmotorer. Den minste hadde et slagvolum på 2,5 liter og en ytelse på 170 hestekreftet, mens tre-literen med 204 hester var sterkeste alternativ.

Dette er feilene

Motor:- Se etter oljelekkasjer fra motor og gearkasse- Sjekk tannreimene på bensinmotorene med fire sylindre (Volvo 940)- Defekte tennkablerKarosseri:- Se etter rust- Løse sidespeilDiverse.- Uling fra bakre differensial- Slitt styring- Slitte bremseskiver

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer