Volvo 940 2,3i 1997: Starter ikke

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: VolvoModell: 940Motor: 2,3iÅrsmodell: 1997Kilometerstand: 230.000

Problem: Starter ikke.Da vi tok en kjøretur på 25 min, stoppet jeg bilen, for så å starte den igjen etter 20 min, da startet den ikke. Da var det bensin pumpen som røk. Byttet den og bilen gikk fint i 2 dager, så i gjentok det seg. Etter en kjøretur så startet den ikke etter å ha stått i 25 min. Forsøkte det meste, bilen går på startgass, står så i 2 dager, og starter på første forsøk. Jeg tror det er fuktighet og fyller tanken 3/4 full. Kjører til og fra jobb, starter fint. 45 minutter senere, skal jeg ut en tur, og da starter den ikke igjen.Har sjekket, bensinpumpen, slanger, bensin frem til innsprut, byttet bensinpumpe, relé og sikring. Starter på startgass, plugger er tørre, godt med strøm, pumpen går. sjekket gnist på plugger, tatt av innsprutingsdyser, men ser ingen bensintåke...

Svar: Det må være en feilkode lagret i styreenheten for motorstyringen. Dette kan du få sjekket på de fleste bilverksteder slik at man kan feilsøke videre på de rette tingene. Mål med en diodelampe eller bruk et scoop på dyser for å se om det kommer signal fra styreenheten. Er det ikke signal til dyser så kan feilen ligge i veivføler, styreenhet eller i strømtilførsel til styreenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer