Volvo avanserer på miljøfronten

Volvo gjør hva de kan for å kvitte seg med sitt til dels dårlige miljørykte. Nå viser de syv nye modeller med vesentlige reduserte forbruks- og utslippstall.

Volvo avanserer på miljøfronten
Publisert
Sist oppdatert

Betegnelsen på Volvos miljømodeller er Drive (eller DRIVe som Volvo skriver) og signaliserer at det dreier seg om forbruksoptimerte modeller. Volvo har allerede lansert C30, S40 og C50 Drive, med CO2-utslipp på mellom 115 og 118 gram. Dette er tall som er relativt gode, men egentlig heller ikke så veldig mye mer, sammenlignet med konkurrentene.

Nå viser man forbedrede utgaver av disse tre, i tillegg til Drive-utgaver av V70, S80, XC60 og XC70.

104 gram

Vi starter med en titt på Volvos minste modeller, C30, S40 og V50. C30 vil nå få et blandet forbruk på 0,39 liter per mil, med et tilhørende CO2-tall på 104 gram. Det er det samme som utgående Toyota Prius og et forholdsvis imponerende tall. Bortsett fra Volkswagen Golf Bluemotion som kommer med sine 99 gram i løpet av få måneder, er dette best i kompaktklassen.

S40 og V50 trenger 0,40 liter per mil og slipper dermed ut 107 gram, også dette gode tall. Effekten er den samme som før, 109 hestekrefter fra en 1,6-liters dieselmotor.

Stopper og starter automatisk

Disse tre modellene er hovedsakelig forbedret på to punkter. For det første er de utstyrt med automatisk start-stopp-teknologi som sørger for å slukke motoren ved stillestand, eksempelvis i bykjøring. Dette gir lavere forbrukstall i EU-syklusen og for deg som kjører mye i byen. For det andre har batteriet større kapasitet og lades nå også gjennom bilens bevegelsesenergi når føreren slipper gassen eller bruker bremsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.