Volvo avduker spenstig konsept

Til tross for kriser og en usikker fremtid viser Volvo en ny og spennende konseptbil som skal danne grunnlag for kommende S60.

Volvo avduker spenstig konsept
Publisert
Sist oppdatert

Derfor er også navnet S60 Concept. Den kupeinspirerte sedanen blir nå vist i sin helhet etter at man slapp et mørkt bilde som bare viste deler av fronten og siden for noen uker siden. Men inntrykket er fortsatt det samme. Dette dreier seg om en elegant og strømlinjeformet sedan, med godt skjulte bakdører.

Vi legger spesielt merke til fronten som er tydelig inspirert av nye XC60. Profilen er myk og ganske typisk kupé, mens hekken har fått et ganske distinkt særpreg preget av blant annet en stor glassluke.

Spesielle bakdører

Bakdørene er svært spesielle og slår bakover på motsatt måte av de bakhengslede dørene vi finner på eksempelvis Mazda RX-8 og Mini Clubman. Denne løsningen blir neppe med videre til produksjonsbilen, men det er lov å håpe at store deler av resten av designet følger med videre.

Interiøret er for øvrig ganske typisk for en konsept-Volvo. Midtkonsollen er laget i krystall og er i samme luftige stil som ble introdusert på dagens S40 og V50. I S60 Concept er imidlertid alt i større grad vinklet mot føreren.

Ny motor

Selv om designet er det som vekker mest oppsikt umiddelbart, er egentlig denne bilen vel så spennende fra et teknologisk perspektiv. Den har nemlig en helt ny motor som bekrefter hva vi rapporterte tidligere i høst, nemlig at Volvo skal lansere minst én ny firesylindret bensinmotor med direkteinnsprøytning og turbo. Og nå er den her, under navnet GTDi. Slagvolumet er på fattige 1,6 liter, men effekten skal være på 180 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer