Volvo best i nakkeslengtest

En stor nakkeslengtest viser at mange bilprodusenter har mye å lære av Volvos sikkerhetsarbeid.

Publisert

Volvo V-70 er nemlig den eneste bilen som oppnår karakteren "svært bra" i en nakkesleng-test utført ADAC, Norges Automobil-Forbunds tyske søsterorganisasjon. Det gode resultatet skriver seg fra Volvo sitt unike system WHIPS (Whiplash Protection System).

Ved påkjørsel bakfra sørger WHIPS for at hele seteryggen beveger seg bakover sammen med kroppen, noe som reduserer presset mot rygg og hode. WHIPS ble introdusert i sammenheng med lanseringen av Volvo S80 i 1998, og er i dag standardutstyr i alle Volvo-modeller.

* Akt. hod. = Aktiv hodestøtte

Vanskelig å bekjempe

De fleste bilfabrikanter hevder de tar nakkesleng-problematikken på alvor, og det er ingen tvil om at nyvinninger som automatiske beltestrammere og kollisjonsputer har bidratt til å redusere risikoen for nakkesleng. Men problemet er langtfra eliminert, og en del av bilfabrikantene har derfor fortsatt arbeidet med å utvikle nytt sikkerhetsutstyr. Volvo er alene om sitt WHIPS-system, men flere bilfabrikanter, deriblant Ford, Nissan, Opel og Saab, har nå introdusert såkalte "aktive hodestøtter".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer