Volvo blir opptil 14 prosent billigere

- Volvo kutter nå prisene kraftig på de mest populære modellene i Norge. Oss bekjent er dette tidenes største samlede priskutt på biler i Norge. Vi tar skjeen i egen hånd, og nedskriver i praksis krona for å kompensere for høy kronekurs, sier adm. direktør Øystein Herland i Volvo Personbiler Norge AS.

Volvo blir opptil 14 prosent billigere
Publisert
Sist oppdatert

- Volvo-konsernet ønsker at norske Volvo-kunder skal få kjøpe sin bil i Norge. Det gir nærhet til forhandler og enklere tilgang for service og vedlikehold. For Volvo betyr nærhet til kunden en mer fornøyd kunde, sier Herland.

Prisene kuttes med inntil 14 prosent. Det utgjør mellom 25.000 og 70.000 kroner, avhengig av modell og utstyrsnivå. Priskuttet gjøres av Volvo og Volvos autoriserte forhandlere i Norge i fellesskap. Priskuttet utligner priseffekten av høy norsk kronekurs, og spiser opp det meste av prisforskjellen mellom Norge og Sverige. Den resterende differansen skyldes et generelt høyere kostnadsnivå i Norge.

Hvor skal du kjøpe bil nå?

En Volvo S60 2.4S med relevant utstyr (automatgir, metallic lakk, komfortpakke med automatisk klimaanlegg, designpakke, stereo HU 603 og telefon) kostet tidligere 445.000 kroner. Den har nå fått en samlet prisreduksjon på 39.500 kroner. Ny pris for denne bilen blir da 405.500 kroner. En besparelse på nesten 9 prosent. Lurer du fortsatt på om du sparer mye på å kjøpe denne bilen - så gjør du ikke det lengre. Du sparer nå maksimalt 10-15.000 kroner. Vi har ikke finregnet på alle utstyrvarianter, men det ser ut som muligheten til å spare flere titalls tusen kroner på Volvo i Sverige er borte for denne gangen.

V70

Det samme gjelder V70 2.4S. En normalt utstyrt V70 med automatgir, metallic lakk, komfortpakke, designpakke og takskinner er satt ned fra 498.500 til 431.200 kroner. En besparelse på 67.300 kroner. Dette er omtrent det du sparte på denne bilen tidligere ved å kjøpe den i Sverige. Slik fortsetter det. V70 2.0 T blir totalt 70.200 kroner billigere og V70 2.5T AWD blir 87.600 kroner billigere. XC 70 D5 med relevant ekstrautstyr har blitt satt ned hele 78.300 kroner.

XC90

Volvo blir opptil 14 prosent billigere


For dere som sikler på XC90 så har vi en lite lystig melding. Prisen på XC90 går ikke ned i Norge. Vi har snakket med Volvo-forhandlere Gøteborg som kan levere XC90 i august 2003. Her kan det fortsatt være penger å spare.

Billigere utstyr

Prisene på bilene uten ekstrautstyr er satt ned med mellom 4 og 20 prosent. Den som er satt ned mest er C70 kabriolet. Ekstrautstyret er også satt ned mye i pris, og det gjør også et stort utslag i det totale regnestykket. Prisreduksjon på utstyret starter fra 7 prosent og strekker seg helt opp til ekstrautstyr som du nå får uten tillegg i prisen. Dette gjelder for STC og takskinner. Kraftige stereoanlegg, basshøytaler, telefon, DSTC, V70-pakke og skinnseter til XC 70 er satt ned med rundt 50 prosent.

Nåværende kunder

De som sitter med svarteper er de som akkurat har fått levert sine nye Volvoer. De som har solgt nye, kostbare Volvo-modeller får nok en og annen samtale med sinna kunder. Her kan tapene bli store. De som har bestilt biler, men enda ikke fått dem levert, får bilen til de nye prisene. Vinnerne blir de som skal kjøpe biler fremover og som slipper å reise til Sverige på langtur..

Volvo er den første importøren som gjør dette skikkelig og vi håper at flere følger etter. Vi vil følge dette videre på nyåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer