Innfører makshastighet på 2021-modellene

Volvo bremser alle bilene

Alle nye Volvo-modeller vil nå få fartssperre som standard.

FULL BREMS: Alle nye Volvo-biler med modellår 2021 får sperre på toppfart. Foto: Volvo
FULL BREMS: Alle nye Volvo-biler med modellår 2021 får sperre på toppfart. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

I disse dager lanserer Volvo 2021-modellene på det norske markedet. Den kanskje største nyheten er at alle bilene kommer med redusert hastighet - med en toppfart på «bare» 180 km/t.

Svenskene følger dermed opp sitt eget løfte fra i fjor, og som de sier det selv gjør nok et tiltak som strekker seg forbi lovpålagte krav og regler for å bidra til at færre skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken.

Nyheten gjelder absolutt alle 2021-modellene. I tillegg kommer Volvo nå med ansiktsløftninger på nesten hele 90-serien - utenom den populære SUV-en XC90) - med S90, V90 og V90 Cross Country.

Selskapet understreker imidlertid at - selv om de innfører en begrensning på toppfart - er bilenes motorytelser, som effekt, akselerasjon, dreiemoment og lignende, fortsatt de samme. Det er med andre ord kun toppfarten det er satt en begrensning på.

- Positivt signal, men ...

Hos Trygg Trafikk i Norge mener de Volvos beslutning sender et positivt signal, men de tror neppe det påvirker sikkerheten på kort sikt.

- 180 km/t er for de fleste uansett en svært høy hastighet som lovlig bare kan oppnås på noen få motorveistrekninger i Europa, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer