Volvo C70 cabriolet:Sikkert med luft i håret

Nå kommer C70 cabriolet endelig også til Norge. Den ble introdusert på bilutstillingen i Detroit allerede for 2 år siden, og har vært på det amerikanske markedet en stund, men først nå kommer den altså til våre breddegrader. Bare synd at den ikke kommer i salg før mot høsten.

Volvo C70 cabriolet:Sikkert med luft i håret
Publisert

For hos den norske Volvo-importøren får vi vite at vi må nok ennå smøre oss med en god del tålmodighet, for bilen er ikke ventet til Norge før i andre halvdel av 1999. C70 cabriolet er den toppløse utgaven av C70 coupe, som har vært på det norske markedet en stund.

Første siden 1956

C70 cabriolet blir ganske så unik i Volvos historie. Dette er den første åpne bilen Volvo produserer, siden 1956, da de hadde Volvo Sport. Grunnen til at Volvo har vært temmelig måteholden med sin cabriolet-produksjon, er naturligvis sikkerheten. For ”Volvo = sikkerhet”, og cabriolet har ikke alltid vært ensbetydende med maksimal sikkerhet – særlig i forbindelse med kollisjoner. Karosseriet blir fort for mykt, og skulle bilen rulle sitter passasjerene utsatt til. Med C70 mener de da imidlertid å ha funnet fram til formelen for at passasjerene kan være like sikker i en åpen bil, som når de sitter i en lukket kupe.

Av sikkerhetsforanstaltninger finner vi et spesielt "Roll over protection system", som blant annet innebærer to automatiske beskyttelsesbøyler som skytes i været bak begge baksete-passasjerene hvis bilen skulle trille rundt. C70 cabriolet har i all hovedsak det samme sikkerhetsutstyret som vi finner i S70.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer