Volvo Concept Coupé mer aktuell

Volvo har design-visjoner om dagen. De er kommet til nummer to i en trilogi - eneren var denne.

Volvo Concept Coupe er en hyllest til 60-tallets "Helgenen-bil", P1800. Foto: Volvo
Volvo Concept Coupe er en hyllest til 60-tallets "Helgenen-bil", P1800. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var litt av et statement Volvos sjefsdesigner Thomas Ingenlath kom med da han presenterte denne tidligere i år. Bilen vi ser på disse bildene er ifølge Volvo "neste generasjon P1800", et modellnavn som bringer frem smilet hos alle Volvo-kjennere.

Først ut av tre

Vi viste nylig noen få, litt kryptiske bilder av en konseptbil, Concept XC Coupé, som er en slags mix av en kupé og en XC-modell - som navnet indikerer. Det var nummer to. Nummer én, som vises her, er en konseptbil som ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i september. Den heter ikke P1800, men har fått navnet Volvo Concept Coupé. Det Ingenlath har ønsket å gjøre har etter eget utsagn vært å bygge inn merfølelse i Volvo-merket via design.

Concept Coupé var altså den første av en serie på tre konseptbiler som skal vise hvilke designmuligheter Volvos nye modulære produktplattform gir.

Ny plattform

Plattformen, kalt SPA (Scalable Product Architecture), gjør at neste generasjon Volvo-modeller vil være frigjort fra begrensningene til plattformene de har brukt til nå, og som har vært delt med andre merker som Ford og Mazda. For øvrig skal dagens Volvo V40 være den siste modellen fra merket som bruker en (modifisert) Ford-plattform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer