Volvo forbedrer nybilgarantien

Når Volvo nå forlenger sin nybilgaranti til tre år, blir BMW eneste store bilimportør som avspiser sine kunder med to år garanti.

Volvo XC70
Volvo XC70 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så sent som i 2000 var det mange bilimportører som kun tilbød sine kunder 1 år nybilgaranti. Men i 2001 opplevde vi en garanti-revolusjon her i landet.

Det hele startet i mai, da Rover og MG forbedret sin garanti fra 12 måneder til 3 år. I juni fulgte Ford-importøren opp og i september var det Opels tur. I november 2001 annonserte de aktuelle importørene at også Land Rover, Audi, Seat, Skoda og Volkswagen ville få 3 år. Samtidig annonserte BMW og Mercedes-Benz at de ville øke til 2. Dermed var Volvo et av svært få bilmerker som kun ble solgt med 1 år garanti - og allerede i desember ga importøren etter og økte til 2 år.

Mercedes-Benz og Saab

I februar 2002 kom Mercedes-Benz-importøren med en overraskende melding. Tre måneder etter at de hadde forbedret garantien fra 1 til 2 år, kom nok en forbedring - denne gangen til 3 år. Samme måned annonserte Saab-importøren tilsvarende forbedring.

Chrysler og Jeep

Etter all denne hurlumheien var det kun svært få merker igjen som avspiste sine kunder med 2 år garanti. Foruten småmerker som Morgan, Porsche, Ssangyong og Think, var Chrysler, Jeep, BMW, Mini og Volvo alene om 2 år garanti. I fjor sommer ble denne gruppen enda mindre. I juni 2003 fikk nemlig både Chrysler og Jeep 3 år garanti. Dermed var BMW, Mini og Volvo kommet i svært dårlig selskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer