Volvo fornyer hele produktlinjen

Volvo satser meget offensivt om dagen. Neste generasjon modeller utvikles nå, og vi vet mer.

GLIMT AV FREMTID: Dette er Volvos konseptbil Concept XC Coupe, som gir et hint om designretningen på neste generasjon modeller. Disse vil være basert på den skalerbare/modulære plattformen SPA. Foto: VOLVO
GLIMT AV FREMTID: Dette er Volvos konseptbil Concept XC Coupe, som gir et hint om designretningen på neste generasjon modeller. Disse vil være basert på den skalerbare/modulære plattformen SPA. Foto: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig fikk vi innsyn i noe av det fremtidsrettede arbeidet Volvo holder på med for tiden - i det tilfellet fremtidens selvkjørende biler, der den svenske produsenten eid av kinesiske Geely satser på å ta en ledende rolle.

Må fornye seg

Vi har også nettopp testet den siste utviklingen av en av de nyeste eksisterende modellene - V60 - med en sprek bensinmotor, men vi konstaterer i testen - som publiseres førstkommende mandag - at tiden på enkelte punkter er i ferd med å gå fra dagens Volvo-generasjon. Men det har selvsagt produsenten selv innsett, og det akter de å gjøre noe med.

Det internasjonale bransjetidsskriftet Automotive News har innhentet informasjon om Volvo-fremtiden fra toppsjefen, Håkan Samuelsson.

Volvo V40 CC AWD: Nesten for tøff!

Nye motorer

Og den fremtiden er spennende, i forhold til de seneste årene dreier det seg om intet mindre enn en revolusjon. Samuelsson kan love intet mindre enn seks nye modeller de neste tre årene og bekrefter at Volvo er inne i tidenes største satsingsperiode for merket.

Revolusjonen har for så vidt allerede begynt, med introduksjonen som er underveis av den nye generasjonen motorer (under fellesbetegnelsen Drive-E), som på alle de større modellene, ovenfor V40, skal være firesylindrede blokker på to liter slagvolum enten det er diesel eller bensin som er drivstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.