J.D. Powers kvalitetsundersøkelse av biler

Volvo i bunn - Tesla utelatt

Bilene er imidlertid mer pålitelige enn noen gang, skal vi tro amerikansk undersøkelse.

«MANGE FEIL»: Ifølge J.D. Powers kvalitetsundersøkelse av tre år gamle biler er Volvo blant merkene med aller flest feil. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann
«MANGE FEIL»: Ifølge J.D. Powers kvalitetsundersøkelse av tre år gamle biler er Volvo blant merkene med aller flest feil. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter ei tid med mye skryt og positivitet rundt Volvo, har det svenske bilmerket hatt en tung siste måned. De har blant annet måtte tåle flere beskyldninger om juks, også fra sine egne.

Og nå kommer i tillegg Volvo langt ned på J.D. Powers store amerikanske kvalitetsundersøkelse (VDS) av biler, hvor bileierne selv har meldt inn hvor mange feil det er på sine biler. Av 32 merker havner Volvo helt nede på 29. plass - fjerde sist - med kun Jaguar, Chrysler og Land Rover bak seg på lista.

Det er imidlertid ikke første gang Volvo kommer langt ned på J. D. Powers kundeundersøkelser. I fjor kom de imidlertid én plass lenger opp.

Bedre enn noen gang

Det som derimot er positivt er at det generelt har blitt mindre feil på bilene. Bilenes pålitelighet har faktisk økt med 1,5 prosent.

Denne J.D. Power-undersøkelsen (VDS) er nå inne i sitt 31. år i USA. Her oppgir de antall problem per 100 kjøretøy (PP100), målt av de originale eierne. Tallene er fra det siste året, av deres tre år gamle bil. Dermed er det biler fra 2017 som er med i undersøkelsen i år. Lav poengsum, reflekterer bra kvalitet på bilmerket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer