Volvo-kabriolet igjen

Det er lekket ut mer opplysninger om Volvos kabriolet C40 som egentlig var ventet denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Nå ser det ut til at neste sommer er mer sannsynlig. Det kan til og med hende at vi må vente til helt på slutten av sommeren som akkurat nå virker uendelig langt unna.

Mot A4

Selv om vi ikke har nye bilder av bilen er interessante opplysninger lekket ut. En maskert utgave er observert av samarbeidspartner Automedia. Denne gjennomførte veitester i tospann med en Audi A4 kabriolet, og det er ganske sikkert den tyske konkurrentens kunder Volvo sikter seg inn på.

Volvo vil satse på sammenleggbart ståltak i motsetning til konkurrentens mer tradisjonelle kabrioletduk. Fordi takplaten ved en slik løsning ikke må være for stor er A-stolpen trukket godt bakover, noe som også sørger for en lun tilværelse for de i forsetene. Til tross for at selve taket er gjort så lite som mulig tar takløsningen så mye plass at kabrioleten vil få et lengre overheng bak enn søstermodellen S40.

Viktig med plass til flere

Volvo mener at en av kvalitetene ved dagens C70 som kundene satte pris på var at det var en full fireseter med god plass. Det er viktig for Volvo å få til det også i C40. De litt mindre konkurrentene Peugeot 307 CC og Renault Megane CC er også firesetere, men baksetene passer best for personer som ikke er alt for lange. Det er særlig takhøyden med taket på som skaper problemer, og det blir spennende å se om Volvo klarer å trylle frem bedre bakseter enn disse to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer