Volvo lanserer S60 CC

Aldri før har de gitt en sedan en CC- eller XC-pakke.

Første gang: Aldri før har Volvo lansert en sedan med CC- eller XC-pakke.  Foto: VOLVO
Første gang: Aldri før har Volvo lansert en sedan med CC- eller XC-pakke. Foto: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i Los Angeles viste Volvo frem sin CC-versjon av stasjonsvognen V60, eller Cross Country, som er det hele navnet.

Nå vil det antagelig bli et gisp å høre fra Volvo-entusiastene, for Volvo forteller i dag at de også skal lansere CC-versjon av S60, sedanen.

Både CC- og XC-versjonene er utgaver som tiltaler de med behov for - eller lyst på - en litt røffere utgave av en standardbilene fra Volvo.

I korte trekk er dette biler som er hevet en smule, og fått karosseridetaljer som gir inntrykk av å være enda mer hardføre. I bunn og grunn handler det vel så mye om å fronte en livsstil.

Dette er derimot første gangen at Volvo bygger om en sedan til å få en slik pakke.

Innen de fire neste årene er omme har Volvo fornyet hele produktlinjen.

SIGNATURFARGE: Hvorvidt S60 CC kommer i en matt farge fra fabrikk vites ikke.  Foto: VOLVO
SIGNATURFARGE: Hvorvidt S60 CC kommer i en matt farge fra fabrikk vites ikke. Foto: VOLVO Vis mer


Kundene bestemmer

Volvo forteller at dette er et resultat av kundenes ønsker. Det betyr ikke at Skandinavia er et kjernemarked, for her hjemme er det stort sett stasjonsvogner som står på ønskelisten i denne klassen biler.

Da er det mer naturlig å tro at bilen vil bli godt mottatt i USA, noe som kan være årsaken til at Volvo velger å lansere bilen under den store bilmessen i Detroit neste uke.

Volvo viste sin første Cross Country-modell i 1997, dengang med V70 Cross Country.

Vi har testet nye V60 med T5

En søstermodell

Når Volvo nå lager en CC-utgave av S60, så har den naturlig nok veldig mye til felles med nylig lanserte V60 CC.

Begge har 65 millimeter høyere sittestilling enn på standardversjonene, og begge leveres med firehjulsdrift. Ettersom den har navnet CC og ikke XC, så forteller dette at den også kan leveres med drift bare foran. Uavhengig av

- S60 Cross Country passer for de som vil ha en spennende og allsidig sedan, og samtidig ønsker fordelene som en crossover tilbyr – sier Alain Visser hos Volvo Personbiler.

Se flere bilder av S60 CC:


Stor interesse


I Norge er det veldig stor interesse for CC-modellene, men først og fremst stasjonsvognene. Informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Personbiler Norge forteller at 40 prosent av V40-kundene velger nettopp en CC.

Når det gjelder S60 finnes det ingen historikk å lene seg på, men Gutteberg Hansen mener bilen kan overraske, og spesielt til de med en forkjærllghet for sedaner.

Registreringsstatistikken forteller at det ikke betyr så mye, for i dette segmentet er det stasjonsvogner som gjelder innenfor våre landegrenser.

S60 CC vil altså komme med valgfri firehjulsdrift. Den blir også å få med valgfrie 18- eller 19-toms hjul. Disse har dekk med høyere profil som passer konseptet bedre enn lavprofildekk.

Av motoriseringer er det T5-motoren på 250 hk som vil sitte i versjonen med firehjulsdrift. De som vil ha diesel må i første omgang velge en D4 på 190 hk, men etter hvert vil det også komme en sterkere D4-versjon med en 5-sylindret 2,4-liter som takler drift på alle fire.

Tidligere i høst viste Volvo at de også tenker på det som skal under panseret. Det gjorde de ved å vise hva downsizing kan være godt for i praksis, og viste like godt frem en 2-liters firesylindret motor som kunne by på hele 450 hestekrefter.

Prisene på nye S60 CC vil først bli klare litt nærmere lanseringen, som finner sted i juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer