Volvo med 2-liters motor på 450 hester

Volvo er en bilprodusent som er i en avgjørende fornyelsesfase. Her er nok et bevis.

TRIPLE BOOST: Det er nøkkelordet bak Volvos nye motorteknologi. En 4-sylindret motor med 2,0 liter slagvolum som yter 450 hestekrefter - det er temmelig rått når vi snakker om serieproduksjon.  Foto: VOLVO
TRIPLE BOOST: Det er nøkkelordet bak Volvos nye motorteknologi. En 4-sylindret motor med 2,0 liter slagvolum som yter 450 hestekrefter - det er temmelig rått når vi snakker om serieproduksjon. Foto: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne motoren skal demonstrere og validere Volvos nye vei fremover. Den er et teknologisk mesterstykke og noe bortimot et symbol på downsizing anno 2014.

Slår Mercedes, Audi og Porsche

Ikke nok med det: Den presterer å produsere 225 hestekrefter per liter slagvolum. Dersom det blir effektuttaket når motoren blir satt i produksjon, vil den slå både Audi og dens 200 hestekrefter per liter i TT Sportback Concept og - spesielt - Mercedes-AMGs 180 hester per liter i A 45 AMG ettertrykkelig.

Sistnevnte er fortsatt rekordholderen i serieproduksjon foran Porsche og sin GT2 RS (172,2 hester per liter).

Les mer her om Volvos pågående og bortimot revolusjonerende storsatsing

Beregnet på XC90

Men altså: Foreløpig er ikke denne motoren benyttet i noen bil som er i produksjon. Det virker imidlertid overveiende sannsynlig at den i første omgang vil bli plassert i den nye stor-SUV-en XC90, som ble avduket med brask og bram tidligere i år.

Inntil videre kaller de motoren "Concept", men de har opplagt ikke utviklet den for moro skyld. Det fulle navnet er for øvrig High Performance Drive-E Powertrain Concept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer