Volvo med moderne P1800

Legg merke til navnet: Thomas Ingenlath. Han er Volvos nye sjefsdesigner.

Ingen futuristisk drømmebil, sier Volvo selv om sin nye Concept Coupé. De kaller den neste generasjon P1800, med referanse til sportskupéen fra 1960-tallet, udødeliggjort i TV-serien "Helgenen". Foto: Volvo
Ingen futuristisk drømmebil, sier Volvo selv om sin nye Concept Coupé. De kaller den neste generasjon P1800, med referanse til sportskupéen fra 1960-tallet, udødeliggjort i TV-serien "Helgenen". Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er litt av et statement Thomas Ingenlath kommer med her. Bilen vi kan vise bilder av her er ifølge Volvo neste generasjon P1800, et modellnavn som bringer frem smilet hos alle Volvo-kjennere.

Først ut av tre

Bilen er en konseptbil som skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i september. Den heter ikke P1800, men har fått navnet Volvo Concept Coupé. Det Ingenlath har ønsket å gjøre har etter eget utsagn vært å bygge inn følelse i Volvo-merket via design.

Concept Coupé skal være den første av en serie på tre konseptbiler som skal vise hvilke designmuligheter Volvos nye modulære produktplattform gir.

Ny plattform

Plattformen, kalt SPA (Scalable Product Architecture), gjør at neste generasjon Volvo-modeller vil være frigjort fra begrensningene til plattformene de har brukt til nå, og som har vært delt med andre merker som Ford og Mazda. For øvrig skal dagens Volvo V40 være den siste modellen fra merket som bruker en (modifisert) Ford-plattform.

TEST: Volvo V40

Se bildene:

Historiens sus

Concept Coupé skal være inspirert av "samtidens progressive skandinaviske livsstil og design", for å sitere pressemeldingen fra den svenske produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer