Volvo med oppdatert storbil

Volvo oppdaterer sin største sedan, S80.

Volvo med oppdatert storbil
Publisert
Sist oppdatert

S80 er ikke veldig gammel, hit til Norge kom den på tampen av 2006. Det betyr at denne oppdateringen kommer litt tidligere enn man i utgangspunktet skulle vente. Trolig er Volvo i en fase hvor man ønsker å fornye seg i en litt raskere takt enn vanlig, noe de syv sparemodellene med Drive-betegnelsen kan ses på som et eksempel på.

Forsiktig

Utvendig kjennetegnes den ansiktsløftede utgaven av S80 av en ny og noe mer aggressiv front, hovedsakelig takket være en ny grill og et oppdatert Volvo-emblem. Ellers er forandringene små utvendig, og i det hele tatt er dette en ganske forsiktig oppdatering. Innvendig finner man noen nye materialer, samt et nytt ratt og annerledes instrumenter.

Lovende dieselmotorer

Rent teknisk finner vi to nye dieselmotorer, begge på 2,4 liter. Den ene har dobbelturbo, 205 hester og 420 newtonmeter. Denne slipper ut 164 gram CO2 fra et forbruk på 0,62 liter per mil. Det er et godt tall med tanke på effekten og nye takter fra Volvo. En svakere enkelturboversjon er også tilgjengelig, med 175 hester og likt dreiemoment.

I tillegg kommer Drive-versjonen noen måneder senere med 109 hester og et CO2-utstlipp på 129 gram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer