Volvo med spennende hybridkonsept

Miljø er det heteste temaet på årets Frankfurt-utstilling. Her er Volvos bidrag, ReCharge Concept, basert på kompaktklassebilen C30.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at flere motorsterke biler som skal vises på Frankfurt-messen er presentert de siste dagene, er det miljø som er det viktigste satsningsområdet på årets bilutstilling. Spesielt populært er det med hybrider. Volvo har vært merkelig tause i forkant av denne utstillingen, men nå viser de frem et konsept som burde heve en god del øyenbryn.

Omvendt

Volvo tar nemlig sin hybridbil et hakk lenger enn de fleste. I stedet for å bruke en elektromotor som hjelp for forbrenningsmotoren, snur man opp ned på ideen og bruker forbrenningsmotoren som en sikkerhet for el-motorene.

Fire el-motorer

Ja, for det er flere av dem. Fire stykker for å være nøyaktig, og de sitter montert i hvert sitt hjul. Hjulmonterte el-motorer er ikke noe nytt og har vært vist i flere studier allerede. En slik løsning anses av mange for å være fremtiden.

Ganske rask

At C30 med denne teknikken blir firehjuldreven, får vi ta som en bonus. Morsomt er det også at ytelsene blir ganske friske. 0-100 går på 9 sekunder og toppfarten ligger på 160 kilometer i timen.

1,6-liters E85-motor

Volvos motorer henter energi fra en batteripakke som sitter oppå bakhjulsopphenget og skal klare å drive en C30 i 100 kilometer. Når batteriet har 30 prosent kapasitet igjen, startes en 1,6-liters E85-kompatibel forbrenningsmotor. Denne driver ikke bilen direkte, men fungerer som et aggregat og lader opp batteriene slik at elekromotorene kan fortsette å drive bilen. Forbrenningsmotoren kan også styres manuelt slik at føreren kan velge selv når han vil koble den inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer