Volvo med V8-motorer

Volvos motorutvalg toppes i dag av deres 2,9 liter store rekkesekser. Men allerede til høsten kan V8-motorer bli å finne i både XC90 og S80.

Volvo med V8-motorer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det anerkjente bilmagasinet Automotive News Europe som hevder dette. Magasinet hevder å støtte seg på Volvo-kilder når det opplyser at Volvo vil kjøpe V8-motorer fra Yamaha, som i Norge er best kjent for sine motorsykler og båtmotorer.

320 hestekrefter

V8-motoren fra Yamaha skal visstnok yte 320 hestekrefter og vil bli montert på tvers av kjøreretningen. Motoren er i første omgang ment for USA-markedet, der V8-motorer som kjent er langt vanligere enn i resten av verden.

For treg

De sprekeste utgavene av XC90 og S80 bærer i dag navnet T6, noe som innebærer en 2,9-liters turboladet rekkesekser som yter 272 hestekrefter. Sammenlignet med konkurrenter som BMW X5 4.4i, Mercedes-Benz ML 55 AMG og Porsche Cayenne S er imidlertid T6-utgaven av XC90 relativt treg. XC90 T6 bruker 9,3 sekunder på øvelsen 0 til 100. Med en skikkelig V8-motor under panseret er det mulig at XC90 vil kunne nærme seg konkurrentene, som alle klarer øvelsen på rundt 7 sekunder.

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer