Volvo med varsel til og fra sykkelhjelm

Bil og sykkelhjelm som kommuniserer med hverandre skal redde liv.

FREDELIG SAMEKSISTENS: Det er bare å innse det: Å sykle i byen er livsfarlig. Men Volvo jobber for med tid og stunder å gjøre det tryggere. Foto: VOLVO
FREDELIG SAMEKSISTENS: Det er bare å innse det: Å sykle i byen er livsfarlig. Men Volvo jobber for med tid og stunder å gjøre det tryggere. Foto: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo Cars er ikke den eneste bilprodusenten som satser tungt på sikkerhet, men de er utvilsomt den som har det høyest opp blant faktorene som bygger deres merkevare-image.

Visjonen deres er at fra 2020 skal ingen bli drept eller alvorlig skadet i en ny Volvomodell. Fra samme år skal en Volvo som klarer å kjøre helt av seg selv være tilgjengelig.

Beskytte syklistene

Også myke trafikanter er gjenstand for forskning og utvikling hos den svenske bilprodusenten og etter å ha introdusert systemet som hindrer sammenstøt med fotgjengere, ble dette utvidet til også å gjelde syklister i 2013. Når disse systemene blir tilstrekkelig utbredt, vil de ifølge Volvo kunne unngå millioner av kollisjoner.

For mange dør

Nå er det igjen syklister som er i fokus, da dette er myke trafikanter som er svært utsatt - særlig i byområdene. Volvo viser til studier som viser at annenhver syklist som omkommer i trafikkulykker i Europa, dør som følge av sammenstøt med bil. I 2014 omkom 12 syklister i trafikkulykker i Norge, mens langt flere ble skadet.

Nylig kunne vi fortelle at Jaguar og Land Rover også tenker i disse baner - men med ganske annerledes virkemidler enn det Volvo utvikler her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer