Volvo C40 Recharge

Volvo-milepæl nærmer seg

Nå har Volvo startet produksjonen av sin andre elbil - den første rene helelektriske bil og uten skinn i interiøret.

HELELEKTRISK: Volvo har startet produksjonen av sin første helelektriske bil, og de første bilene ankommer Norge allerede i år. Video: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

C40 Recharge er navnet på Volvos andre helelektriske modell. Svenskene intensiverer nå elbilsatsningen, i det de kun skal produsere elbiler fra og med 2030.

Crossoveren C40 Recharge har allerede gått i produksjon ved svenskenes fabrikk i Gent, hvor også deres første elbil - SUV-en Volvo XC40 Recharge - settes sammen. På den belgiske fabrikken skal kapasiteten raskt økes til 135 000 elbiler i året, melder Volvo Cars.

Ifølge Volvo skal de første C40 Recharge-bilene ankomme Norge i november-desember allerede i år.

Historiske milepæler

Crossoveren skal gi flere av fordelene til en SUV, men samtidig tilby et lavere og slankere design. Bilen er basert på samme plattform som XC40 (CMA). Den blir imidlertid den aller første Volvo-modellen i historien som kun blir tilgjengelig i en helelektrisk utgave.

C40 Recharge blir også den første Volvo-modellen som selges uten ekte skinn - som verken er å finne i seter eller interiør.

– C40 Recharge leverer mange av de egenskapene norske kunder ønsker seg og har et spennende og moderne design, sier kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Cars Norway.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer