Volvo på autopilot: Slik er den

Selvkjørende biler er en het trend om dagen. Nå har vi prøvd Volvos alternativ.

Volvo på autopilot: Slik er den
Publisert
Sist oppdatert

Lettere nervøse setter vi oss inn i bilen, en tilsynelatende vanlig Volvo S60, med unntak av noen dekaler og en slags omvendt asjett på taket.

Ved rattet sitter Mattias Brännström, systemutvikler for Aktiv Sikkerhet i Volvo Cars.

Han er den som både skal kjøre og la være å kjøre bilen på en rundtur i Göteborg-trafikken, med oss som passasjerer.

Vi har selvsagt fått en briefing på forhånd og vet at vi skal få være med på det som er testing av selvkjørende biler på et tidlig stadium. Prosjektet heter Drive Me, og skal ende opp med biler som er klare for å testes av kunder.

Det dreier seg om noe ganske annet enn bare et autobrems-system, som Euro NCAP allerede anbefaler sterkt, og har utført sammenligningstest av.

En av flere

Det er ikke bare Volvo som har et slikt prosjekt på gang. Både Mercedes og Nissan har som uttalt mål at de skal ha ferdig utviklede autonome (selvkjørende) biler ute på veiene i 2020. Google har for sin del utviklet en egen form for selvkjørende bil som skal være på veien innen ett år. Dette er en del av utviklingen mot det vi har beskrevet som fremtidens bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.