Volvo-råskinn

Ryktene svirrer angående Volvos fremtidige satsning på sportslige versjoner av sine modeller.

Foto: Polestar
Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er det mulig du har sett før. Det dreier seg om Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype (PCP), som ble vist i fjor. Nå viser det seg at Volvo har tenkt å lansere en sportsligere serie - ikke bare basert på C30, men også andre modeller. Vi har nylig omtalt Volvos sportsligere R-Design-serie, men denne omfatter bare det ytre og inkluderer ikke sterkere motorer.

Volvo, Polestar og Heico

Ifølge det britiske nettstedet WhatCar? vurderer Volvo nå å skape en høy-ytelsesdivisjon, på samme måte som BMW med M GmbH og Mercedes med AMG.

Første modell ut vil i så fall sannsynligvis bli en C30-variant etterfulgt av en S60-utgave. Mye tyder på at Volvo vil sette i system samarbeidet de har med Polestar, firmaet som rigger racing-versjonene av Volvomodeller for Touring-mesterskapene, og Heico Sportiv, kjent som både trimmere og tunere med Volvomodeller som spesiale.

Hva er det så vi har i vente hvis prosjektet realiseres? To smakebiter foreligger allerede; det er det tidligere nevnte Polestar-konseptet samt en sportslig versjon av S60 utviklet av Volvo Car Australia. Det er tydelig at ressursene benyttes der de finnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer