Volvo-råskinn

Ryktene svirrer angående Volvos fremtidige satsning på sportslige versjoner av sine modeller.

Foto: Polestar
Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er det mulig du har sett før. Det dreier seg om Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype (PCP), som ble vist i fjor. Nå viser det seg at Volvo har tenkt å lansere en sportsligere serie - ikke bare basert på C30, men også andre modeller. Vi har nylig omtalt Volvos sportsligere R-Design-serie, men denne omfatter bare det ytre og inkluderer ikke sterkere motorer.

Volvo, Polestar og Heico

Ifølge det britiske nettstedet WhatCar? vurderer Volvo nå å skape en høy-ytelsesdivisjon, på samme måte som BMW med M GmbH og Mercedes med AMG.

Første modell ut vil i så fall sannsynligvis bli en C30-variant etterfulgt av en S60-utgave. Mye tyder på at Volvo vil sette i system samarbeidet de har med Polestar, firmaet som rigger racing-versjonene av Volvomodeller for Touring-mesterskapene, og Heico Sportiv, kjent som både trimmere og tunere med Volvomodeller som spesiale.

Hva er det så vi har i vente hvis prosjektet realiseres? To smakebiter foreligger allerede; det er det tidligere nevnte Polestar-konseptet samt en sportslig versjon av S60 utviklet av Volvo Car Australia. Det er tydelig at ressursene benyttes der de finnes.

Volvo C30 Polestar:405 hestekrefter

Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype (PCP) er utstyrt med en 2,5-liters femsylindret motor kjent fra standardmodellrekken. I Polestars C30 får den hjelp av to KKK26-turboladere og en stor ladeluftkjøler og yter dermed 405 hestekrefter. Disse finner veien til bakken via firehjulssystem fra Haldex og to Qualife mekaniske differensialer. For bedre veigrep og sportslige kjøreegenskaper er råskinnet utstyrt med fjæring og dempere fra Ohlins, mens styringen er mer direkte.

WhatCar annonserer at en eventuell produksjon av C30 PCP vil begrenses til 500 eksemplarer, og at prisen vil ligge på rundt 50.000 pund - altså rundt 430.000 kroner med dagens - lave - kurs. Med norske avgifter ville prisen her til lands havne på omtrent 1,4 millioner kroner.

Volvo S60 Performance ProjectFastere og sprekere

Smakebit nummer to er en S60 R-design som har fått benevnelsen Performance Project. Her har både Polestar og Heico trådt til og denne tøffingen har både høyere ytelser og fordelene med R-design-oppsettet - 15 prosent stivere fjæring, 20 prosent fastere foringer og et understell som er senket 1,5 centimeter.

Under panseret finner vi motoren fra S60 T6 med en effektøkning på 25 hester til 329 hester totalt, samt en økning i dreiemoment på 40 newtonmeter til 480 newtonmeter totalt.

Når det gjelder denne S60 Performance Project, dreier det seg her om et enkeltstående eksemplar som skal brukes til å evaluere publikums interesse. På grunnlag av denne, vil en avgjørelse om eventuell produksjon tas.

Bilen kommer med Heico 19-tommere kledd i Pirelli-dekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer