Volvo satser på plug-in

Volvo vil komme med en plug-in-hybrid på markedet i 2012, påstår man djervt.

Volvo satser på plug-in
Publisert
Sist oppdatert

De fleste produsenter jobber nå med hybridbiler, men foreløpig er markedet dominert av Toyota, Lexus og Honda. Mercedes begynner også å komme på banen. Dette er biler som ved hjelp av en eller to elektriske støttemotorer får reduserte forbruks- og utslippstall.

Ladbare biler det neste

Såkalte plug-in-hybrider, også kalt ladbare hybrider, virker å være neste trinn på stigen. Her bruker man el-motoren som primær drivkilde, og forbrenningsmotoren er enten en støttemotor eller et rent aggregat for lading av batteriene.

Volvo med ladbare hybrid i 2012

Volvo virker nå å hoppe over vanlige hybrider og heller gå rett på plug-inn-bilene. Man tar mål av seg å bli ikke mindre enn markedsledende på denne teknologien, og den første bilen skal altså komme på markedet i 2012, omtrent samtidig som Chevrolet Volt og Opel Ampera er ventet, også dette ladbare hybrider.

Dersom Volvo faktisk klarer å komme med en ladbar hybrid på det åpne marked i 2012, er det ganske oppsiktsvekkende. GM har jobbet lenge med sin Volt og de fleste europeiske produsenter er trolig betydelig lengre unna å kunne tilby slike biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer