Årets bil-kåring til Volvo

Volvo stikker av med enda en tittel

Verdens kvinnelige biljournalister har kåret Volvo-SUV til verdens beste bil i 2018.

VINNER IGJEN: Volvo XC40 har tidligere vunnet konkurransen Årets bil i Europa. Nå har den også vunnet de kvinnelige motorjournalistenes Beste bil i verden. Foto: Volvo
VINNER IGJEN: Volvo XC40 har tidligere vunnet konkurransen Årets bil i Europa. Nå har den også vunnet de kvinnelige motorjournalistenes Beste bil i verden. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har allerede vunnet Årets bil i verden (WCOTY) og Årets bil i Europa (ECOTY) i 2018 - med to forskjellige biler. I tillegg har de to favoritter med i den norske finalen - hvor våre lesere kan være med å stemme fram vinneren.

Men alt dette er ikke nok. For Volvo stikker nå av med enda en tittel, nemlig Årets Bil i verden, stemt fram av kvinnelige motorjournalister (WWCOTY). I finalen banket SUV-en Volvo XC40 Jaguars fossildrevne e-Pace (2. plass) og eldrevne i-Pace (3. plass). Dinside omtalte i-Pace som den beste elbilen vi har kjørt.

I fjor stemte de kvinnelige motor-journalistene fram en bil med tre forskjellige drivlinjer som vinner i konkurransen.

WWCOTY-vinnere 2018
Supreme WinnerVolvo XC40
Holly Reich' DrømmebilAston Martin Vantage
Woman of Worth AwardFiona Pargeter, Jaguar Land Rover
UTROLIG GØY: Vår biljournalist mente at «Holly Reich' Drømmebil» 2018, Aston Martin Vantage, var så moro å kjøre at han ville gråte ... Foto: Jamieson Pothecary
UTROLIG GØY: Vår biljournalist mente at «Holly Reich' Drømmebil» 2018, Aston Martin Vantage, var så moro å kjøre at han ville gråte ... Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Ingen typisk damebil

Vi har tidligere slått fast hvilken bil som er Norges eneste damebil. Derfor er det verdt å nevne at ingen av bilene som konkurrerte i WWCOTY 2018 havner i rosablogger-kategorien.

Og alle de tre finalistene var faktisk SUV-er, noe som også er populært på det norske markedet.

Kvinnene har derimot bestemt seg for Volvo XC40 etter å ha vurdert kjøreegenskaper, plass og komfort, tilkobling, sikkerhet, drivstofføkonomi, valuta for pengene, samt stil og design på kandidatene.

Stemte fram drømmebil

I tillegg til å stemme fram beste bil, valgte de kvinnelige journalistene seg sin favoritt-drømmebil (Holly Reich' drømmebil) - den de kunne tenke seg å eie og kjøre. I den konkurransen vant Aston Martin Vantage en suveren seier.

Dinsides motorjournalist storkoste seg da han nylig testet Vantage. Også dette valget beviser at kvinner ikke har noe imot spennende sportsbiler.

Navnet på denne kategorien stammer fra den amerikanske motor-journalisten Holly Reich, som døde i 2016, og som var en stor beundrer av stilige og eksotiske biler.

I tillegg vant Jaguar Land Rovers Fiona Pargeter prisen «Woman of Worth», for å ha oppfordret kvinner til å delta på lanseringer og eventer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer