Car of the Year (COTY) Europa

Volvo strøket fra finale-lista

Volvo og populære norske elbiler er ute av Car of the Year-konkurransen. Sju kandidater står igjen.

UTE: Volvo V60 var en av favorittene til å bli Car of the Year i Europa, men røyk ut allerede da finalistene ble plukket ut. Foto: Volvo
UTE: Volvo V60 var en av favorittene til å bli Car of the Year i Europa, men røyk ut allerede da finalistene ble plukket ut. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at kinesiske Geely tok over Volvo og startet satsning på en helt ny flåte har pila stort sett pekt oppover for svenskene. Og spesielt det siste året har vært helt sensasjonelt.

Ikke bare hadde de to kandidater da World Car of the Year (WCOTY) skulle kåres i april i fjor, men de stakk også av med førstepremien. Men så var det en helt annen Volvo-modell som vant førstepremien i European Car of the Year (ECOTY).

Trippel favoritt i Norge

Og som om Europa- og verdensherredømme ikke var nok, måtte selvfølgelig Volvo stikke av med enda en verdens beste bil-tittel, i november. Og vi har ennå ikke ramset opp alle prisene Volvo har vunnet i vår hjemlige Årets bil-kåring her i Norge:

  • 2016: Volvo XC90 kåres til Årets bil og Folkets favoritt
  • 2017: Volvo S90/V90 kåres til Folkets favoritt
  • 2018: Volvo XC60 kåres til Folkets favoritt

Og for to måneder siden kom altså nyheten om at Volvo var nominert til ECOTY igjen, med S60/V60 (sedan- og stasjonsvogn-utgave), etter at juryen hadde samlet seg for testkjøring ved Sagen i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer