Volvo T6 Roadster: Årets Hot Rod

SPESIELT: Det var en overraskelse for de fleste at tittelen "Hot Rod of the Year", den mest prestisjetunge amerikanske utmerkelsen for denne kategorien kjøretøy, typisk for USA, i år gikk til en Volvo.

Publisert
Sist oppdatert

Det er i hvertfall en Volvo sett fra et teknisk synspunkt. Denne lille saken er faktisk ikke helt ny; den ble bygget i 2002-2003 under Leif Tufvessons ansvar. Design er ved Per Gyllenspetz fra Labyrint Studio. Noen vil kanskje finne likhetstrekk med Chrysler Prowler, som jo også er tydelig inspirert av Hot Rod-stilen.

Første utenlandske vinner

Det som trekker den frem i lyset i dag er det sensasjonelle at for første gang er det ikke en amerikansk bil som vinner "Hot Rod of the Year"- troféet. At det atpåtil er en svenske som stikker av med den gjeve prisen gjør ikke saken mindre bemerkelsesverdig.

Teknisk er T6 Roadster basert på en S80. Kraftkilden er en 2,9 liters sekssylindret biturbomotor på 330 hestekrefter, og med en vekt på under 1.200 kilo oppgis topphastigheten til 330 kilometer i timen.

Karrosseriet av karbonfiber og aluminium ikler et chassis av typen Space Frame, av stål. Forøvrig er tilgjengelig informasjon mildest talt sparsom. Det er svært lite sannsynlig at det noensinne blir aktuelt å prøve den i Norge, men det er tillatt å drømme...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer