Volvo tenker nytt

Volvo viser en spenstig konseptversjon av neste generasjon S60.

Volvo tenker nytt
Publisert
Sist oppdatert

S60 er i dag en aldrende sedan i mellomklassen. Konseptet som nå vises frem hinter kraftig om at modellbetegnelsen vil bli brukt på en litt annerledes bil i fremtiden. Nå skal det dreie seg om en sterkt kupeinspirert sedan.

Skikkelig kupé

Volvos kupeerfaringer begrenser seg i nyere tid til første generasjon C70 som ble introdusert i 1997. Riktignok er dagens C70 en kupékabriolet, men det er likevel noe ganske annet enn det S60 vil bli. Trolig sikter man seg direkte inn på BMW 3-serie og Audi A4/A5.

Inspirert av XC60

Det ene eksteriørbildet som nå er offentlig, er som dere ser ganske mørklagt og viser bare delvis hvordan konseptbilen blir seendes ut. Legg spesielt merke til grillen og frontlyktene som har tydelige likheter med dem på nye XC60. Vi noterer også en bølgeformet skulderlinje som unektelig har en del til felles med den på Audi A5. Bakdørene er svært godt skjulte.

Rent teknisk er det lite som er kjent. Men vi regner med at bilen blir basert på mye av den teknikken som er brukt i XC60 og V70. Det betyr forhjulsdrift og trolig mulighet for firehjulsdrift. Volvo selv lover betoning av bilens sportslige egenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer