Volvo V40 1,8 Business

Det begynner å bli en stund siden "annenhver" bil som gikk på veiene var en Volvo 240. De store folkesuksessene har ikke de siste modellene vært, men V40 er nå i det minste inne blant de 10 mest solgte bilene her hjemme.

Publisert
Sist oppdatert

Vi følger en norsk småbarnsfamilie i jakten på ny bil. Bilene blir nøye vurdert med hensyn til plass, sikkerhet, utseende, kjøreopplevelse, praktiske løsninger og valuta for pengene. Du finner bakgrunnen og oversikten over testede biler her.

Salgskurvene peker oppover for Volvo V40. Det skyldes først og fremst massive priskutt. Modellen vi har testet er en meget godt utstyrt bil med blant annet kjørecomputer, konstantfartsholderl, automatisk klimaanlegg og antiskrenssystem (DSA), og prisen ligger i skrivende stund like under 300.000 kroner. Billigste utgave koster i skrivende stund under 250.000 kroner.

Utseende

Det er ikke mye som minner om de firkantede gamle Volvoene lenger, med unntak av Volvo-emblemet i fronten og en og annen detalj fra kupeen. Det kommer vi tilbake til. Nei, Volvo V40 kunne vært hvilken som helst japaner - men så er den da også en nær slektning av Mitsubishi Carisma; de to bilene er bygd på samme understell i Nederland.

Men "nye" Volvoer er i det minste penere å se på, synes familien. Ta V40 for eksempel; det er noe mykt og vennlig over linjene, som en hund som tålmodig og trofast står og venter på deg utenfor butikken, og som logrende tripper når du kommer med bæreposene. Kritikerne vil sikkert innvende at den er for anonym, og at for lite av volvosjelen er igjen til at den trofaste volvokjøperen lar seg lokke.På innsiden er det få detaljer som skriker etter oppmerksomhet. Vår testbil hadde sort interiør med noen detaljer i sølv i dørene og hanskerom. Midtpanelet er lite "high-tech", og mange er sikkert glad for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer