Volvo V50 - nær storebror

Med nye S40 og V50 på plass er hele modellutvalget til Volvo nå klart for klassen der Audi, BMW og Mercedes-Benz har regjert.

Publisert
Sist oppdatert

MALAGA (DinSide Motor): V50 er et stort sprang fra V40. Design, kvalitetsfølelse og ikke minst kjøreegenskaper plasserer Volvos minste stasjonsvogn trygt en klasse opp i status. Den har fått tydelige eksisterende Volvo-særtrekk, samtidig som den viser vei på en del områder.

For eksempel er dashbordet i særklasse ryddig, alle brytere som vanligvis er spredt utover midtkonsollen er nå plassert i en enhet som ligner på fjernkontrollen til TVen. Midtkonsollen er en tynn profil som er trukket ut fra dashbordet, og med et lite oppbevaringsrom bak.

Størrelsen teller i stasjonsvognklassen, og nye V50 er ikke blant de største. Faktisk er bagasjerommet noe kortere enn på forgjengeren, men bakseteplassen er bedre. Forsetene er komfortable, og virker nesten større og med bedre plass enn i V70. Også kupeen virker luftigere.

Sikker og selvsikker

Kjøreegenskapene er sikre og selvsikre på samme tid, sikre gjennom tydelig signaler om at det går for fort, og selvsikre nok til at det er morsomt å sitte bak rattet. Også kjørekomforten er løftet, på samme måte som noen av konkurrentene gir den storbilfølelse uten å føles tung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer