Volvo V50 - utfordreren

For en stund siden var vi på prøvekjøring av den nye S40. Da, samt også tidligere, har vi fortalt at det også kommer en stasjonsvogn som skal erstatte nåværende V40. Den skal hete V50, og ble vist frem på bilutstillingen i Bologna for noen dager siden.

Publisert
Sist oppdatert

Etterhvert som vi har blitt mer og mer kjent med den nye S40 har det kommet mye spørsmål om V50. Den har veldig mange likhetstrekk med S40, og frem til B-stolpen er det ingen forskjeller på S40 og V50. Fronten og førerplassen er lik som i S40 og baken er pent tilpasset den eksisterende fronten. Baken på V50 ser ut som en krympet XC90-rumpe og passer bilen godt.

Plass og løsninger

Ingen av bilene i denne klassen er spesielt romslige, og det gjelder også Volvo V50. Dette er mest en bil som passer for de som ikke har ekstremt plassbehov. Den er tross alt bare 451 centimeter lang. Det er to millimeter kortere enn nåværende V40, men 46 millimeter lengre enn den nye S40. Plassen bak er begrenset, og er ikke laget for to-tre voksne på langtur. Bagasjerommet ser bra ut og har en lav innlastingshøyde. Gulvet er flatt helt inn til bakseteryggen som er delt og kan felles ned. Hvis du løfter sitteputen i baksetet og legger ryggen ned, har du et nesten flatt gulv helt frem til forsetene. Den oppreiste sitteputen har også hull på toppen slik at du har et sted å plassere demonterte hodestøtter. Foran er den lik S40, og den skiller seg en del fra resten av Volvo-programmet. Volvo sier de har hatt Bang & Olufsen som forbilde når de har laget midtkonsoll. Det er et flatt panel med et stort rom bak. Det ser tøft ut. Mer om dette kan du lese om på vår prøvekjøring av S40. Du finner mer om S40 T5 på denne lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer