Volvo V70 forbi Toyota Avensis

Volvo V70 er nå Norges nest mest populære personbilmodell. Toyota Avensis er helt nede på en femteplass på bestselgerlisten.

Volvo V70 har så langt i år solgt svært godt her i landet og er for tiden Norges nest mest solgte bilmodell. DinSide antar at en viktig forklaringer modellen V70 DrivE, som har en innstegspris på bare 343.000 kroner. På bildet en Volvo V70 T6 AWD. Foto: JOGRIM AABAKKEN
Volvo V70 har så langt i år solgt svært godt her i landet og er for tiden Norges nest mest solgte bilmodell. DinSide antar at en viktig forklaringer modellen V70 DrivE, som har en innstegspris på bare 343.000 kroner. På bildet en Volvo V70 T6 AWD. Foto: JOGRIM AABAKKEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at det ved utgangen av mai er registrert hele 1.706 eksemplarer av Volvo V70. Det betyr, oppsiktsvekkende nok, at premium-stasjonsvognen er Norges nest mest solgte bilmodell.

Slått av fire modeller

Ikke nok med det - statistikken viser i tillegg at Toyotas mest populære modell - Avensis - først er å finne nede på femteplassen. Riktignok er avstanden opp til tredje- og fjerdeplassen svært liten. Så langt i år er det registrert 1.628 Avensis, mens Volkswagen Passat og Nissan Qashqai kan skilte med henholdsvis 1.643 og 1.684 eksemplarer. Og avstanden opp til V70 på andreplass er ikke mer enn 78 biler.

Uvanlig situasjon

Likevel er det interessant at den mestselgende Toyota-modellen først er å finne på en femteplass. En gjennomgang av salgsstatistikkene for årene 2000 til og med 2009, viser at Toyota Avensis ikke har havnet så lavt siden 2002, da modellen måtte nøye seg med en syvendeplass. Hvis vi tar med alle Toyotas modeller, inklusive populære Corolla, har Toyota i løpet av det siste tiåret aldri havnet under fjerdeplassen med sin til enhver tid mest populære modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer