Volvo XC60 innfrir med glans

Volvo XC60 gjør det skarpt i Euro NCAPs siste test. Også mange andre viktige modeller klarer seg bra, mens en gjør det bemerkelsesverdig dårlig.

Volvo XC60
Volvo XC60 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

XC60 får 37 av 37 mulige poeng for sin voksenbeskyttelse. Det er svært bra og et resultat som hittil kun er oppnådd av Nissan Qashqai. Også i barnebeskyttelsestesten gjorde XC60 det bra, men fire av fem stjerner er på ingen måte oppsiktsvekkende lenger. I fotgjengertesten gikk det ikke fullt så bra, som typisk er for slike SUVer. Her oppnådde XC60 bare to av fire stjerner.

I denne testrunden kom pickupen Ford Ranger dårligst ut med bare to stjerner. Et bemerkelsesverdig dårlig resultat. Se flere detaljer for alle modellene i testrunden her.

Se forøvrig vår oversikt for alle detaljer og poengsummer.

Dette er for øvrig den siste testen etter den gamle malen. Til neste år vil en ny sammenlagtvurdering også oppgis i form av totalsum-stjerner. Mer om dette kan du lese her.

Opel Insignia

Også andre interessante modeller har blitt testet. Blant annet fikk Opel Insignia fem stjerner for sin voksenbeskyttelse, eller 35 av 37 poeng. Barnebeskyttelsen ble belønnet med fire stjerner, men fotgjengertesten gikk dårligere med to av fire stjerner.

Honda Accord

Honda Accord fikk også 35 av 37 poeng i voksenbeskyttelsestesten, og dermed fem stjerner. Den fikk også fire stjerner for barnebeskyttelsen. Fotgjengertesten gikk forholdsvis bra med tre av fire stjerner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer