Volvo XC60 straks klar

Volvos nye kompakt-SUV er straks klar for markedet. Her gjennomgår den aller siste del av testingen.

Publisert
Sist oppdatert
... det har vært spekulert i både E85-motorer, sterkere og svakere dieselmaskiner, samt en dieselhybrid...


Vanligvis blir bilene på slike spionbilder mer og mer lettkledde ettersom det nærmer seg offentlig visning og debut. Så ikke med XC60, i alle fall ikke foreløpig. Den beholder tvert i mot vinterklærne på, livredd for å blotte noen antydninger til naken hud.

 • Se store bilder
 • Lillebror til storebror

  Volvo XC60 straks klar

  Volvo XC60 straks klar

  1. Store bilder


  Derfor må vi nok heller søke til konseptutgaven av XC60 som ble vist på Detroit-utstillingen for et drøyt år siden for hint om hvordan den endelige produksjonsvarianten kommer til å se ut.

  I tillegg er det lettere deformerte og sjabre mobilbildet vi publiserte i høst til hjelp. Det viser i bunn og grunn en bil som ligner svært mye på en krympet XC90.

  Sjekk hva bilen din er verdt

  Spenstigere

  Men både fronten og hekken blir nok betydelig spenstigere, noe Volvos nye sjefsdesigner Steve Mattin først og fremst har sørget for. Den Volvo-typiske kraftige skulderlinjen er åpenbart på plass og virker å stige etter hvert som den strekker seg bakover på bilen. Innvendig forventer vi en moderne og kjølig linjeføring i god skandinavisk stil. I motsetning til i XC90 må man nøye seg med fem seter i XC60, i alle fall i første omgang.

  Haldex

  Volvo XC60 straks klar


  Rent teknisk kommer XC60 til å dele mye med konsernslektningene Land Rover Freelander og kommende Ford Kuga. Firehjulsdriften blir av typen fjerde generasjon Haldex, muligens med mulighet for en differensialsperre på bakakselen for bedre kjøredynamikk og grep. XC60 blir for øvrig første modell fra Volvo med denne siste utgaven av Haldex-systemet.

  Test deg selv: Klarer du førerprøven?

  Motorer

  Motormessig blir det imidlertid ikke de store nyhetene slik det ser ut nå. I stedet plukker man trolig tre velkjente maskiner fra det eksisterende motorprogrammet i eksempelvis nye V70. Det betyr etter alt å dømme at den velkjente D5-motoren på 185 hester og 400 newtonmeter må stå for dieselandelen alene i første omgang. På bensinsiden vil vi sannsynligvis finne to rekkeseksere, med og uten turbo, som yter henholdsvis 238 og 285 hester.

  Fra A til Å: Alle DinSides biltester

  Flere versjoner senere

  Volvo XC60 straks klar


  På et senere tidspunkt er det trolig at flere motorer tilkommer og det har vært spekulert i både E85-motorer, sterkere og svakere dieselmaskiner, samt en dieselhybrid, men dette er foreløpig vanskelig å si noe sikkert om. En litt svakere innstegsdiesel virker i alle fall trolig når man skuler til konkurrentene.

  Volvo XC60 vises første gang på bilutstillingen i Genève som åpner i begynnelsen av mars. Til Norge kommer den en gang i løpet av høsten.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Volvo-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer